Sezon na moje ulubione truskawki i maliny skończył się, więc znalazłam kolejny owoc jagodowy ;) Ostatnio do wszystkiego dodaję borówkę amerykańską - do owsianki, jogurtu, twarożku, ale najbardziej smakuje mi w takich placuszkach:
- 4 łyżki musli (płatki owsiane, rodzynki, orzechy laskowe, nasiona lnu)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka siekanych migdałów
- 100 g borówek
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka miodu
- 0.5 łyżeczki oleju
Musli, jajko, migdały, cynamon i połowę borówek dokładnie wymieszać i usmażyć na oleju na patelni teflonowej. Posmarować miodem, posypać pozostałymi borówkami. I gotowe ;)
Całkiem szybkie śniadanie :-) Jagodowe to wg mnie najsmaczniejsze owoce.
OdpowiedzUsuńpychotka :) wszystko co ma w sobie borówki jest pyszne ;D
OdpowiedzUsuńdobre nawet na przekąskę, wygląda pycha!
OdpowiedzUsuńBorówki amerykańskie po prostu uwielbiam!!! :) I rzadko kiedy zdążę je wykorzystać do czegokolwiek, bo pochłaniam je zaraz po kupieniu! ;P
OdpowiedzUsuń